top of page

Tutti-Nove

Tutti-Nove® er tilegnet det forhold at alle mennesker er skabt ubevidst.

Tutti-Nove dækker over tre steder, ét i den fysiske verden og to på nettet. De to på nettet er det nuværende site — Tutti-Nove – tracing the unconscious (at spore det ubevidste) — og bloggen delay @ tutti-nove.  For at tilgå de to på nettet, behøver du blot at klikke på deres navne. Derimod forudsætter adgangen til stedet i den fysiske verden en rejse.

Stedfæstelsen er på sin plads al den stund vi, med cyberspace og en proliferation af alskens objekter omkring os, let kunne gå hen og glemme at vi forbliver forankret i en krop og træder frem som subjekter i sprogenes hav på bestemte punkter i rumtid. Tutti-Nove er et navn, ord i sproget. Således sammenflettes det lokale og det globale – også her i cyberspace hvor et sted hedder et site. Mange mener at "tutti nove" er italiensk for "helt nyt" – som "toute neuve" på fransk – måske i en forventning om forfriskende fornyelse.


Og hvorfor ikke? Men hvordan? På hvilke betingelser? På italiensk hedder "helt nyt": "tutto nuovo" eller "tutta nuova". Tutti nove betyder noget andet, nemlig alle ni. Måske henvises der til en far, en mor og syv børn. Ni i al fald. Selv når vi er alene eller taler om os selv, er vi en del af et netværk og kan ikke udtrykke os uden afsæt i det netværk. I psykoanalysen har det netværk et navn: det ubevidste.

Det midtjyske Søhøjland

bottom of page